10. joulu, 2017

Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra (Luuk. 2:11). Jumala on hyvä! Jeesus syntyi tähän maailmaan, jotta sinä saisit elää. Jeesus antoi henkensä tässä maailmassa, jotta sinä saisit elää. Jeesus voitti kuoleman ja nousi ylös tässä maailmassa, jotta sinä saisit elää. Siis elää jatkuvalla syötöllä Jumalan läsnäolossa. Kiitos Jeesus, että uskomalla ja luottamalla sinuun saan alkaa elää, jo tässä maailmassa ja olla aina sinun kanssasi.

Ajattele, vaikka olisit ollut ainoa ihminen maan päällä, Jeesus olisi syntynyt sinua varten. Suuri on Isämme Jumalan rakkaus ja uskollisuus.

Jeesus ei puhunut paljoa syntymästään. Kuolemastaan ja ylösnousemuksestaan sitäkin enemmän. Siksi ihanan Joulunkin aikaan on hyvä viettää hänen asettamaansa yhteysateriaa ehtoollista. "Sillä niin usein kuin syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee (1.Kor. 11:26)".

Siunausta ja rauhaa Jouluaikaan! T.Harri

 

8. syys, 2017

John Burken kirjoittama hyvä kirja "Täydelliset älkööt vaivautuko" kertoo seurakunnasta ja miten elää todeksi ilosanomaa Kristuksesta alati muuttuvassa kulttuurissa. Matteuksen evankeliumissa on taas jae "Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen" (Matt. 5:48).

Päällisin puolin näyttää siltä, että kirjan otsikko työntää tämän täydellinen -sanan ja sen myötä täydelliset ihmiset sivuun. Kun tarkastalleen Matteuksen jakeen alkua "Olkaa siis.., niin on hyvä tsekata edelliset jakeet, että missä siis olkaa täydellisiä. "Jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, minkä palkan te siitä saatte? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Jos te tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?" (Matt. 5:46-47). Tässähän on kysymys vihamiehien rakastamisesta. Ollaksemme täydellisiä niinkuin Isämme on, niin emme valikoi ketä autamme, ketä rakastamme. Yksittäinen Raamatun jae tai kirjan otsikko voi viedä helposti ajatuksen pois siitä, mitä sillä halutaan tarkoittaa. Ollaan siis Isän mielen mukaisesti täydellisiä ja silloin voimme palvella kaikkia lähimmäisiämme, ulkoisesta olemuksesta ja väristä välittämättä.

Ja muistakaa vankeja. Niitä, jotka ovat kirjaimellisesti vankilassa. Myöskin niitä, jotka ovat vankeja joissain mielen alueen asioissa tai houkutuksissa. Rukoillaan Jeesuksen nimessä terveyttä, eheytymistä ja vapautumista!

Iloa syksyyn, t. Harri

 

20. helmi, 2017

Syksyllä eräästä koulutuksesta tarttui matkaani Psalmi 139, jossa jae "Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni". Tämä alkoi elää sydämessäni ja päätin että tätä on hyvä jakaa seurakunnassa, usein. Olen lukenut tuon psalmin  ehtoolliskokouksessa ennen leivän murtamista, hengellisen musiikin soidessa taustalla ja kokenut, että Jumala haluaa näin koskettaa siinä hetkessä parantavalla voimallaan. "Sinä olet saartanut minut edestä ja takaa ja laskenut kätesi minun päälleni". Se on totta. Se vain on niin hyvä myös kuulla ääneen. Sen tähden seurakuntaankin yleensä tullaan, kuulemaan. 

Koulutuksesta puheen ollen Varkaudessa järjestettiin äskettäin Healing Room parantavan rukouksen koulutus. Itse määrittelisin tuon koulutus sanan suuntaa antavana. Sanoisin paremminkin valtuutus, rukousvaltuutus. Kuten aiemmin kirjoitin Jeesuksen meille antamasta tehtävästä levittää ilosanomaa ja parantaa sairaita, on meillä valtuutus myös tehdä niin. Rukous, sydämen puhe Jumalalle tulisi olla jokaisen uudesti syntyneen kristityn jatkuvaa toimintaa 24/7. On kuitenkin muistettava kun Jeesus sanoi "he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi". Kristitty on Pyhän Hengen kanava. Kun Jumala kutsui sinua ja otti omaksi lapsekseen, niin hän antoi sinulle jotain. Vai ajatteletko, että ei minua ainakaan ole tarkoitettu toimimaan? Jumalako vaan halusi, että pidät tulta piilossa? Siinä käy niin, että alkaa kärytä ja savuuttaa. Ota siis peitto pois ja anna liekin roihuta! Jos et sinä lähde uskossa liikkeelle tai laita kutsumustasi käyttöön, niin kuka sitten?

Tule Pyhä Henki ja anna rakkauden laajeta sydämessämme, jotta se leviää ympärillemme kirkastaen Kristusta.

"Mutta kuinka kalliit ovat minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka suuri on niitten luku! Jos minä tahtoisin ne lukea, olisi niitä enemmän kuin hiekan jyväsiä. -Minä herään ja olen vielä sinun tykönäsi". Amen!

Iloa Herrassa! T.Hartsa

8. joulu, 2016

Kyllä meidän pitäisi rukoilla enemmän. Enemmän pitäisi olla rukousta. Ilman rukousta ei tule siunausta jne. Tämänkaltaisia lausahduksia kuulee ajoittain seurakuntien keskuudessa. Hetkinen! Meidän pitäisi rukoilla enemmän. Enemmän. Mitä se enemmän oikeastaan tarkoittaa? Mitä sillä sanomisella pohjimmiltaan haetaan? Tarkoittaa se, että rukouksen pitäisi olla pitempi, nostokkaampi, kenties äänekkäämpi? Pitäisikö käyttää enemmän ”kaanaankieltä”? Pidettävä tiukemmin silmät kiinni? Itselleni herää tällaisessa tilanteessa kysymys, että mistä voit tietää kuinka paljon läheisesi käyttää aikaa rukoukseen? Jos sanomme meidän, niin sehän tarkoittaa niitä jotka seurassamme ovat. Seurakunnassa on helppoa olla äänekäs tunnin verran viikossa. Jää kuitenkin vielä 167 tuntia muuta aikaa. Ehkä enemmän rukousta tarkoittaa useampia rukouksen teemaan keskittyviä kokouksia? Voisiko se tarkoittaa myös enemmän rukouksen kautta tapahtuvia ihmeitä? Tiedän henkilöitä, jotka rukoilevat yökausia seurakuntansa ja läheistensä puolesta, kiittäen. Enemmän rukousta on laaja asia ja jota tarvitsee toisinaan hieman avata.

Aatu ja Lempi ovat seurakunnan vastuuhenkilöitä, oikeita rukoilijoita. Heidän luokseen tuli kerran poika, joka oli käyttänyt kaikki mahdolliset apukeinot jo moneen kertaan. Lääkäri, psykiatri, Cipralex, Gambina, jooga jne. Eikä elämä ollut poikaa muutenkaan hyvällä paiskannut. Vaikeaan masennukseen ja muihin vaivoihin oli löytynyt vain hetkittäisiä onnen tunteita. Poika muisti, kuinka eräs henkilö oli maininnut, että seurakunnasta löytyy apu Jumalalta. Niinpä poika raahautui pelokkaana mitään sanomattomin katsein ja pää painuksissa läheisen kirkon aulaan. Siellä Aatu ja Lempi ”sattuivatkin” olemaan vastuuvuorossa. Hetken rukoiltuaan he huomasivat, että mitään ei näyttänyt tapahtuvan. Aatu nykäisi Lempiä olkapäästä mennäkseen hieman sivummalle. Aatu totesi, että ehkä tähän tarvitaan enemmän ääntä ja meteliä. Lempi yhtyi ajatukseen, että kyllä, enemmän meteliä. Aatu mietti hetken katsoen Lempiä ja sanoi; eikun kyllä tämä taitaa tarvita pitempää rukousta. Lempi yhtyi taas ajatukseen; totta, pitempää rukoustahan tämä tarvitsee. Nyt Aatulla oli jo lievä naamahiki, kun tuhahti; ei sittenkään, tämä tarvitsee kaksinverroin enemmän meteliä, viistoista kertaa sekunnissa kiitosta ja pitääkö sinun aina olla samaa mieltä! Samassa he huomasivat olevan kahdestaan. Poika oli palannut vanhoille teilleen…

Näitä poikia sekä tyttöjä kulkee tässäkin kaupungissa päivä päivältä yhä enemmän.

Jeesus antoi meille muutaman tehtävän. ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä…he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi” (Matt. 16:15-18). Uskotko sinä sen? Tiedätkö, kun luit nuo edellä olleet Jeesuksen huulilta tulleet sanat, niin sinulla on nyt valtuutus toimia hänen nimessään. Tästä alkaa läsnäolo ja Jumalan muuttava voima! Tarjotaan Jeesuksen viitan liepeitä, johon voi tarttua vielä viimeisen kerran. Ja katso, nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta, tuli takaapäin ja kosketti hänen vaippansa tupsua. Sillä hän sanoi itsekseen: "Jos vain saan koskettaa hänen vaippaansa, niin minä tulen terveeksi”. Silloin Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: "Tyttäreni, ole turvallisella mielellä; sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi". Ja sillä hetkellä nainen tuli terveeksi (Matt. 9:20-22).

Siunattua Joulunaikaa 

Sinua rohkaisten, Harri

5. elo, 2016

Olihan siitä puhetta tammikuussa, että kirjoitetaan , jos ei nyt ihan uusiksi historiaa, niin jotain silloin tällöin tänne. Olihan siitä puhetta, että alkaisimme uutta toimintaa seurakunnassa. olihan siitä puhetta, että kesällä sitten teen....- Niin, osa puheista on toteutunut ja puhetta on piisannut muutenkin. On tosi tärkeää, että puhutaan, jaetaan kokemaamme, näkemäämme, kuulemaamme...tulla kohdatuksi ja toiselle tulee hyvä kokemus kohtaamisesta. Puhua kasvokkain; niin hyvä kuin "somettaminen" onkin ja oiva mahdollisuus "puhumiseen".

Kuinka puheellamme onkaan vaikutusta! Itse puheen "ammattilaisena" valmistan puheitani (saarnojani) havainnoiden, oppien, lukien, tutkien ja ennenkaikkea kuunnellen ja kysellen: "mitä, Herra, jaan ihmisille??"  Voin jakaa sitä, mitä itse olen saanut ja olen opetellut jakamaan elämää eteenpäin toisille rohkaisuksi. Jumala puhuu Sanassaan ja hiljainen rukoukseni on puhua ihmisille, jotta voisin sanoillani "rohkaista uupunutta" ja "virvoittaa väsynyttä" (Jes 50:4). Toisaalta ihmisten kuunteleminen on välttämätöntä ja toiset ihmiset ovat kuin peili itselleni.

" Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä." (Kol 4:6) Puheilla "suolaaminen" on tuttua, jopa niin, että "saarnaamisesta" on tullut kielteinen sävy, harmi sinänsä. Mitä Paavali kehottaa? Puhumaan suloisesti, ystävällisesti, armollisesti ja ihanasti. Huomaan, että jotenkin luontaisesti minun olisi "helpompi" puhua tai jopa ajatella kielteistä itsestäni ja myös toisista. Kuitenkin uskon ja elämän matkan varrella olen oivaltanut: Jumala puhuu minusta hyvää! Miksi ihmeessä? Jeesuksen tähden! "Herra, armahda minua!"  Tuomioon (omat ansioni) ei sisälly armoa, jota Jumala Jeesuksen tähden minulle ja meille osoittaa. Toisaalta armoon sisältyy tuomio ja Jeesus hankki meille, kuollessaan ristillä, oikeuden elää vapaana! Jotta parempi vaan minunkin opetella puhumaan "suloisesti" ja pitämään huolen, että hyvä jatkaa kulkuaan, Jumalan armosta. Menkäämme rauhassa ja palvelkaamme Herraa ja toisiamme ilolla, ihan arjen keskellä. Tsemppiä elämään eli "Jumalan rakkaus, Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kanssasi nyt ja aina". Terveisin "veljveikkonen"