19. joulu, 2020

Hyvä lukijani, tahdon sinulle näiden rivien välityksellä kertoa, että meidän elämämme Luoja ja ylläpitäjä puhuu meille jatkuvasti aivan tässä silmäimme edessä. Aivan arkisissa asioissa, asioissa joita olemme pitäneet itsestään selvyyksinä.

 

Raamattu kertoo maailman luomisesta ensimmäisessä Mooseksen kirjassa. Itse työntekijä, Luojamme ja Jumalamme totesi kaikesta tekemästään, että se oli hyvä.

 

Jumala teki kaksi suurta valoa, toisen hallitsemaan päivää ja toisen yötä, sekä tähdet. Herra laittoi ne taivaanvahvuuteen hallitsemaan päivää ja yötä. Aina kun heräät uuteen päivään koet välittömästi auringon vaikutuksen. Vaikka päivä olisi pilvinenkin niin auringon valon vaikutus näkyy ympäröivän luonnon valkeutena. Ja kun päivä laskee mailleen ja tulee yö, näet hieman kuukauden ajasta riippuen kuutamon eri asteet sekä tähtitaivaan.

 

Itse tykkään iltaisin kävellä ja siinä kävelyn lomassa katson usein taivaalle ja ihmettelen sitä tähtien ja valon paljoutta. Itselleni noissa hetkissä on tullut varsin vahva tunne Herran kaikki voipaisuudesta ja Hänen kaikkialla läsnäolevasta Hengestään ja ennenkaikkea siitä, että Jumalamme on suuri. Lieneekö jossakin samantapaisissa ajatuksissa ollut lauluntekijä, joka on erään siionin laulun sanoissa lohduttanut kiusattua matkamiestä katsomaan kohti taivasta.

 

Kun luimme, että Herra asetti taivaankappaleet paikalleen, niin se oli tarkkaa työtä. Tässä vain hyvin pintapuolisesti toteamme, että mm planeettojen vetovoimat vaikuttavat siten, että planeetoilla on juuri tietyt radat jos ne poikkeaisivat niin tämä järjestys järkkyisi. Samoin auringon etäisyys maasta, että se on juuri sopiva luoden tänne elämälle suotuisat olosuhteet. Entäpä miten esim luomakunnassa vaikkapa linnut osaavat suunnistaa oikeaan paikkaan oikeaan aikaan? Tai monia monia ihmeellisyyksiä. Jos olemme rehellisiä niin eikö tunnu epätodennäköiselle sattumanvarainen elämän synty ja kehitys? Eräs edesmennyt luonnonsuojelun piirissä elämänuransa tehnyt henkilö totesi eräässä haastattelussa seuraavaa; ” Tässä kaikessa (luontoa) on nähtävissä ikäänkuin tämä olisi suunniteltu – tulee kiusaus uskoa Jumalan olemassaoloon!

 

Mutta enenkaikkea Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen - miehen ja naisen. Hän uskoi ihmiselle paljon, mutta Raamatusta luemme, että ihminen onnistui rikkomaan sen yhden ja ainoan määräyksen. Tätä kautta tuli ihmisen ja Jumalan välille erottava väliseinä synti ja vihollisuus Jumalaa vastaan. Mitä Jumala teki? Jättikö Hän ihmiskunnan oman onnensa nojaan.. Raamattu kertoo, että Jumala lähetti ainosyntyisen poikansa ( Joh 3:16) maailmaan ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän.

 

Niinkuin luimme auringosta ja sen valosta tälle luonnolle välttämättömänä niin on Kristus meille sisäisen ihmisen puolesta elintärkeä. Hän sanoo olevansa maailman valkeus, joka Häntä seuraa ei ole pimeydessä. Tätä kirjoittaessa elämme adventin aikaa ja pimeintä vuoden aikaa. Hyvä lukijani tärkein kysymys onkin kohdallasi, onko Jeesus Kristus sinun aurinkosi? Onko sinun syntiongelmasi saatu käsitellä Hänen ristillä tehdyn sovitustyön kautta? Jeesus sanoi olevansa tie totuus ja elämä, kukaan ei tule Isän luo kuin minun kauttani sanoi Jeesus.

Tämä maailma tarjoaa mm sellaista vaihtoehtoa, että kaikki tiet muka vievät Jumalan luo, siis esim hindu, muslimi, budhalainen, kristitty jne kulkevat omaa polkuaan. Kuitenkin Jeesuksen sanat kumoavat tuon näkemyksen, Jeesus sanoi viellä, että portti on ahdas ja tie kaita, joka elämään vie ja vain harvat sen löytävät. Opetuslapsetkin aikoinaan ihmettelivät Jeesuksen ehdottomuutta ja se tulikin julki, että ihmiselle on mahdotonta mutta Jumalalle kaikki on mahdollista. Jos olet pysähtynyt näiden sanojen ääreen ja ajattelet ettei minusta ole Jeesus- tielle niin muista eräs sanan lupaus; ”kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi” siis me emme käy tälle siunatulle kotitielle omastavoimastamme. Ystäväni jos sinä näitä asioita mietit ja haluaisit ottaa kiinni iankaikkisesta käsivarresta niin tiedä, että se on merkki Jumalaltamme – Hän kutsuu sinua. Jos koet sydämmesi kuormitetuksi ja syyttäväksi syntiesi tähden niin tiedä, että sekin on Herramme armotekoa kohdallasi. Hän, joka sinua kutsuu tahtoo ensin näyttää sinulle ja minulle mikä on meidän tilamme. Emmehän tarvitse parantajaa ja pelastajaa ellei meillä ensin ole siihen tarve. Jos sinä kuorminesi koet tarvetta saada kohdata Jeesus vapahtajanasi niin saat yksinkertaiseti lapsen lailla kohdata Jeesuksen ja Hän lupaa, että se joka luokseni tulee niin sitä ei heitetä pois. Ajattele, olet kenties hakenut erilaisiin kysymyksiisi ja ongelmiisi apua eri lähteistä, kenties sinulle on kohautettu olkapäitä – emme voi auttaa. Haastan sinua, ota selvää kuka on persoona Jeesus Kristus löydät Hänet raamatustasi, siellä Hän vakuuttaa viellä ”joka kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan tulee tietämään onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko minä omiani” . Ennenkaikkea saat oppia tuntemaaan todellisen auringon, Jeesuksen Kristuksen.

 

Tähän loppuun laitan adventtilaulun sanat, joista alussa mainitsin.

 

1. Onnea oi verratonta Herran lasten kotonaan! Kukaan ei voi kuvaella Heidän siellä iloaan, Jeesuksessa, Jeesuksessa, Kun he kootaan kunniaan. Jeesuksessa, Jeesuksessa, Kun he kootaan kunniaan.

2. Onni autuus – täällä ollen Jeesukseen jo uskoa! Autuaampi tuolla puolen, kun saa nähdä Jeesusta, Kotonansa, kotonansa Vaivoista jo vapaana! Kotonansa, kotonansa Vaivoista jo vapaana!

3. Kiitos Herran, kohta juoksee Ajan määrä päähänsä, Lapset kootaan Isän luokse, Siellä saavat levätä Iäisessä autuudessa, Jolla ei oo ääriä! Iäisessä autuudessa, Jolla ei oo ääriä!

4. Eivät eroo toisistansa, Kyynelt' eivät vuodata. Surut poissa kokonansa, Kunnia on tullunna. Ah jos päivä, ah jos päivä Se jo koittais, Jumala! Ah jos päivä, ah jos päivä Se jo koittais, Jumala!

5. Tämä turva mieleen paina, Älä uuvu matkalla! Muista Jeesustasi aina, Katso kohti taivasta. Jeesus tulee noutamahan Omiansa kotia! Jeesus tulee noutamahan Omiansa kotia!

S. Johansson

 

hyvää joulun aikaa

otto

 

 

8. joulu, 2020

On kaksi adventtia takana ja olemme mukavasti menossa ilon juhlaa kohti. "Älkää pelätkö. Minä ilmoitan teille suuren ilouutisen, joka koskee koko kansaa. Daavidin kaupungissa on tänään syntynyt teille Pelastaja. Hän on Kristus, Herra." Näin lukee Luukkaan kirjoittamassa jouluevankeliumissa uusimman UT2020 käänöksen mukaan. Se on ihana lupaus joka on pysynyt tähän päivään asti. Eikä ainoastaan ihana, vaan iloinen, täynnä hyvyyttä ja pyhyyttä.

Haluan erityisesti tänä jouluna muistuttaa siitä kuinka ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa on todellinen rauha. Ihminen voi kokea monessakin asiassa ajoittaista rauhaa, mutta vain Kristuksessa meillä on se taivainen rauha ja voima joka kantaa yli heikkojen hetkien. Rauha joka pysyy eikä horju. Eiköhän tässä vuoden 2020 aikana ole taas hoppuiltu ja oltu epävarmoilla teillä ihan tarpeeksi? Pyhän Hengen voimassa saamme kokea ja olla varmoja sekä järkähtämättömiä siinä, että mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta joka ilmenee Jeesuksessa Kristuksessa. Se on tarkoitettu myös tätä päivää varten eikä ainoastaan sitten joskus tulevaisuudessa. On hyvä huomioida, että toisinaan ja lopulta melko usein meidän on luovuttava jostain tämän maailman asioista ja lähestyttävä Jumalaa, jotta Pyhä Henki saa tulla. Olen kuullut monta kertaa eri yhteyksissä, että Pyhä Henki ei tee väkivaltaa. Se on totta ja tämä on hyvä muistaa. Pyhä Henki tahtoo täyttää ilolla, rakkaudella ja rauhalla, mutta Hän ei tee sitä väkisin. Annetaan sille siis tilaa itsessämme ja kodeissamme.

"Kunnia korkeuksien Jumalalle ja rauha maan päällä ihmisille, joita hän rakastaa." Mukavaa Joulunaikaa! T.Harri

15. loka, 2020

"Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään" ( 2. Tim. 3:16). Tämä teksti tuli esille pari vuotta sitten ensimmäisellä oppitunnilla Suomen teologisella opistolla. Tunti sisältyi kurssiin "Raamattu ja sen tulkinta". Muutaman opiskeluvuoden jälkeen olen Sarin kanssa suoritamassa ns. harjoittelujaksoa jossa opittua laitetaan käytäntöön. En tosin käytä siitä nimeä harjoittelu vaan testaus. Testaamme siis opittua. On hienoa huomata miten Pyhä Henki ohjaa erilaisten työkalujen (eli kirjojen ja sovellusten) kautta tuomaan esille Jumalan ilmoitusta ja laittamaan sitä käytäntöön tänä päivänä tässä ajassa. Mitä se tuokaan tullessaan? Ainakin haluamme levittää Kristuksen tuoksua ja rohkaista Häneen uppoutumisessa. Tulevana sunnuntaina 18.10. klo 12 teemana on "Uuden liiton palvelija". Eli syvennytään ainakin Paavalin kirjeisiin. Siunattua jatkoa! T.Harri

"Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä" (2. Tim. 3:17)

24. heinä, 2020

Ei rauhallista! Ja se on on kiitos asia. Seurakunnan jumalanpalvelustoiminta Laivalinnankadulla käynnistyi kesäkuun alussa ja jatkuu normaalisti (poikkeuksena su 26.7. jolloin ei tilaisuutta) sallituissa yleisömäärissä. Samoin ViaDia-tori, jossa olemme osaavan ja palvelualttiin henkikökunnan kanssa saaneet iloita runsaasta lahjoitusten ja asiakkaiden määrästä. Meillä on siis aihetta kiitokseen, kun voimme olla palvelemassa tämän paikkakunnan parhaaksi. Emme kuitenkaan halua jäädä vain Savoon vaan välittää Jumalan ihmeellisiä tekoja myös valtakunnan verkkoon eli TV7:lle. Studiosavo-ohjelman uuden kauden kuvaukset ovat käynnistyneet ViaDia-torin alakerrassa (videopätkä kuvauksista facessa) ja monet mukavat tarinat nähdään ja kuullaan marraskuusta alkaen. Tavataan siis kanavalla.

Oletko latautunut? Jos et niin kehoitan siihen. Tulevana syksynä tarvitaan Jumalan miehiä ja naisia palvelemaan Jeesuksessa Kristuksessa. Kuuntele ja aisti miten Jumala haluaa sinun toimivan. Usein puolitehoinen kone yskii, mutta huollettu toimii pitkälläkin matkalla. Tasapainoinen Jumalasuhteesi, rukouselämäsi ja Sanassa oppiminen antavat valmiuden kohdata erilaisia tilanteita ja toimia niissä. Kun on annettu mahdollisuus olla 100% Pyhän Hengen johdossa, niin miksi tyytyä vähempään? Onko meillä edes lupaa vähempään? Kristuksessa oleminen ja eläminen jo luonnostaan työntää Pyhän Hengen voimaa, kun et sitä estele. Sinuahan ympäröi jokapuolelta Kristus. Ota vastaan, älä vastusta. Näillä mennään ja kohdataan, uskon kautta kohti elokuuta. T.Harri

 

5. huhti, 2020

Tervehdys! Seurakunnan lähitoiminnan ollessa tauolla on joko lomailtava tai tehtävä jotain eri tavalla. Tänä aikana näyttää siltä, että monessa seurakunnassa suunnitellaan ohjelmaa nettiin tai muuhun mediaan. Nyt on mistä valita. Tarvitseeko siis tehdä enää lisää vai keskittyisikö johonkin muuhun? Emme kuitenkaan voineet ihan sivustakaan seurata, kun olemme olleet tv-työssä jo vuosia. Olisi käynyt se kuuluisa "suutarin lapsella ei ole kenkiä". Siispä Youtube-kanava, jossa voimme lähettää livelähetyksiä on nyt totta. Halutaanko kuitenkaan katsoa vain puhe- tai musiikkiesityksiä? Eikö seurakunnan pitäisi tehdä muutakin kuin olla ohjelmatoimisto? Sitä on pohdittu ennenkin ja varsinkin nyt. Puhetta siitä on ollut valtakunnantasollakin. Onhan toki huomattu, miten netti on hallitusti käytettynä oivallinen yhteydenpitoon. Nyt voi pitää palaverit ja koulujen opetukset vaikka Zoom-videokokouksen kautta. Hyvä :)

Seurakuntamme jumalanpalvelus toiminnan lisäksi myös diakoniatyö ViaDia-torilla on lähes pysähdyksissä. Yksi palvelualtis henkilö hoitaa meidän nettikauppaa huuto.netissä ja pari muuta toimittaa ruoka-apua muutamalle työpajalle. Sieltä yhteistyökumppanimme toimittaa ne niitä tarvitseville. Kiitos Jumalalle, että meillä on tällaiset mahdollisuudet ja yhteistyöverkosto. Tarvittaisiin kuitenkin paljon enemmän, jotta voisimme toimia tämän paikkakunnan parhaaksi. Heitänkin kysymyksen mitä on olla seurakunta? Entä tapahtuuko seurakuntien toiminnoissa lähitulevaisuudessa muutoksia? Sitä odotellaan. Haluan itsekin olla muuttamassa ja muuttumassa.  Se on kuitenkin varmaa, että ILO Herrassa on teidän ja meidän voima. Kysytään siis Häneltä ja annetaan Pyhälle Hengelle tilaa laajeta. Antoisaa pääsiäisen aikaa. Kristus on ylösnoussut, totisesti on ylösnoussut, amen! T.Hartsa